Güncelleme Tarihi:
Türk ve İspanyol ortaklı Odrap Cargo, müşterilerine tüm kargo lojistik servis seçeneklerini temin ederken, aynı zamdan uluslararası firmalara, organizasyonlara ve devlet kurumlarına bütünleşik, yoğunlaştırılmış ve proaktif lojistik çözümler sunuyor. Firma, bu yıl içinde Çorlu Havalimanı’nın alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla ithalat ve ihracat taşımalarını artırmayı hedefliyor.
Çorlu Havalimanı’nda geçen yıl başında faaliyete geçtiklerini belirten Odrap Cargo Operasyon Müdürü Hüsnü Çubukçuoğlu, geçen yıl ve bu yılın ilk yarısının Çorlu Havalimanı alt yapı çalışmalarının planlanan tarihten uzun sürmesi nedeniyle firmaları adına bekledikleri gibi geçmediğini söyledi. kobiden.com` un haberine göre; Çubukçuoğlu, bu yıl 3 bin 150 metrekare olan gümrüklü saha antrepolarının 1000 metrekaresini gümrüksüz saha olarak ayırarak, müşteri çeşitliliğini artırmayı planladıklarını aktardı. Çubukçuoğlu, aynı zamanda başta THY olmak üzere Özbekistan, Türkmenistan gibi hâlâ görüşmeleri süren charter uçak ve kargo ağırlıklı uçak filoları olan havayolu şirketleri ile anlaşmaların sağlanması, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki kargo yoğunluğunun bir kısmının Çorlu Havalimanı’na kaydırılması için yapılan çalışmalar ve görüşmelerin olumlu sonuçlanmasıyla yıl sonuna kadar ithalat ve ihracatlarını çoğaltmayı amaçladıklarını kaydetti.
Antrepo hizmeti veriyor
Firmalarının Çorlu’dan tüm Türkiye, Doğu Avrupa ve Ortadoğu sevkiyatları için müşterilerine antrepo hizmetleri verdiğini bildiren Hüsnü Çubukçuoğlu, ayrıca 24 saat hazır kargoya özel karayolu taşıma servisi, Tekirdağ üzerinden demir yolu taşımasına hızlı bağlantı, Tekirdağ deniz limanları üzerinden deniz yolu taşıması bağlantısı, Çorlu Havalimanı ile çevredeki Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları arasında her saatte iki yönlü gümrüklü karayolu taşıması yapma imkanı gibi ileri lojistik servisler sunduklarını söyledi.
Sektörün sorunlarına da değinen Çubukçuoğlu, havayolu taşımacılığının benzin fiyatlarının artışından en fazla etkilenen sektörlerden biri olduğu için yurt içi ve dışı firmaların son dönemlerde sadece kargolarda havayolunu tercih ettiklerini iddia etti. Bunun da sektörde gerilemeye neden olduğunu savunan Çubukçuoğlu, “Ayrıca Türkiye’deki havalimanlarında yapılandırma çalışmaları uzun vadeli yatırımlar olmalı. Böylece 2 ila 3 yılda bir yenileme ve düzenlemelere gerek kalmadan uzun yıllar hizmet verebilme kapasitesine sahip olması gerekiyor” şeklinde konuştu.