Patent kralından KOBİ'ye davet var

Güncelleme Tarihi:

Patent kralından KOBİye davet var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2014 14:08

Türkiye'deki KOBİ'lerle planladığı işbirliklerini paylaştılar

Haberin Devamı



Dünyanın en büyük kimya ve Ar-Ge şirketi BASF, yeni buluşlarını ve Türkiye'deki KOBİ'lerle planladığı işbirliklerini paylaştı.

Şirket, geçen yıl başvurusu yapılan bin 300 patent ve dünya genelinde yaklaşık 151 bin civarında ruhsat ve fikri mülkiyet hakkıyla, üst üste 5'inci kez Patent Varlığı Endeksi'nin ilk sırasında yer alıyor. Sabah gazetesinin haberine göre; Dünya çapında 112 binin üzerinde çalışanı bulunan şirket 2013'te 74 milyar euro ciro elde etti. BASF, 2014'te 300 yeni buluşu piyasaya sunacak. Türkiye de dahil olmak üzere Ar-Ge'ye bu yıl 1.8 milyar euro yatırım yapacak olan şirketin hedefinde Türk KOBİ'leri ile birlikte üretim ve buluş yapmak da var. BASF SE İcra Kurulu Üyesi Dr. Andreas Kreimeyer, konuya ilişkin özel çalışmalar yaptıklarını söyledi.

600 ORTAĞI VAR

BASF, 600'ün üzerinde üniversite, araştırma kurumu ve şirketten oluşan global bir ağ ile işbirliği içerisinde. Kreimeyer bu işbirlikleri ile ilgili olarak, Yeni sistemler ve işlevsel malzemelere dayanarak geleceğin zorluklarına yönelik akıllı çözümler sunulması sadece disiplinler arası yaklaşımları değil, aynı zamanda nanoteknoloji gibi kesitsel teknolojilerin kullanımını da gerektiriyor dedi.

300 BULUŞ PİYASADA

Şirket bu yıl 300 yeni buluşu piyasaya sundu. Bunlar arasında en fazla ön plana çıkan ürünlerden biri yeni kırmızı renk olarak adlandırılan Irgaphor Red S 3621 oldu. Şirket 40 nanometreden daha küçük bir partikül boyu ile ürününü üretmeyi başardı. Küçük partiküller, renk filtresinde ışığın çok daha az dağılmasını sağlıyor. Kontrast oranını ikiye katlıyor.

BASF'İN İNOVASYON KARNESİ

1.8 milyar euro civarında AR-GE harcaması
300'den fazla yeni ürün piyasaya sunuldu
Patent Asset Index (Patent Varlığı Endeksi) lideri
3.000 araştırma projesi
Araştırma ve geliştirmede 10.650 çalışan
2013 yılında tescil ettirilen 1.300 yeni patent

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!