Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 12:02
İslâmi Ekonomi küresel olarak gelişimini sürdürüyor.
DinarStandard tarafından yapılan açıklamaya göre İslâmi Ekonomi diye anılan helal gıda ve yaşam stili sektörleri küresel olarak gelişimini sürdürüyor.Türkiye ise helal gıda ve yaşam stili iç piyasasında küresel açıdan en büyük ikinci potansiyel piyasa.
Moda, turizm, ilaç, kozmetik ve medya sektörlerini kapsayan yaşam stili piyasasının 2018 yılında 237 milyar
dolar hacime ulaşması bekleniyor. İslâmi yaşam stilinde 2012 yılında en büyük piyasaların Endonezya ve Suudi Arabistan olduğu açıklandı. Thomson Reuters ortaklığıyla hazırlanan State of the Global Islamic Economy raporunda, DinarStandard`ın küresel İslâmi ekonomilerde büyüme, strateji, araştırma ve danışma firması olarak uzmanlaştığı yayınlandı.
İslâmi Finans ve Helal Endüstri öncüsü Rushdi Siddiquiti, İslâm ekonomisinin küresel çapta kaliteli bir danışma şirketine ihtiyacı olduğunu belirtti. Bu kapsamda DinarStandart`ın da batı şirketleri, turizm şirketleri, İslâm Konferansı Ülkeleri ve kobiler için McKinsey danışmanlık şirketi kadar kaliteli bir hizmet sunduğunu belirtti.
HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...Gıda, turizm ve ilaç sektörlerinde önde gelen markaların, bölgesel yatırım firmalarının ve binlerce kobinin hızlı büyüyen, global ve karmaşık olan pazarlarla mücadele ettiğini söyleyen Siddiquiti bu tarz kuruluşlara hizmet etmek için Dinar Standart`ın strateji liderliği ve pazar istihbaratı departmanında çalışacağını dile getirdi.
TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...İslâmi finans ve helal gıda sektörleri arasında yüzdesel olarak bir bağlantı var. dinamikkobi.com.tr haberine göre; DinarStandard analizlerine göre, İslâm Konferansı Teşkilatı ülkelerinde gıda ve tarım sektörlerinde 2011-2013 yılları arasında yapılan 340 yatırım mevcut ve bu yatırımlar toplamda 14,9 milyar dolar değere sahip. Dünya çapında ise helal gıda sektöründe yapılmış 17 yatırım var 7 tanesinin toplam yatırım değeri 22 milyon dolar.