Güncelleme Tarihi:
20-22 Mayıs’ta düzenlenecek “GREAT Festivali – GREAT Festival of Creativity”, teknoloji ve inovasyon, moda, tekstil, tasarım, mimarlık, lüks, yiyecek-içecek, eğitim ve sağlık sektörlerinde katılımcılara fikir alışverişinde bulunacakları ve yeni iş ilişkileri kurabilecekleri benzersiz bir fırsat sunmaya hazırlanıyor!
Birleşik Krallık hükümeti tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük tanıtım hamlesi niteliğindeki GREAT kampanyası çerçevesinde tasarlanan ‘GREAT Yaratıcılık Festivali’ dünyada ilk kez 20-22 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenleniyor. Festival, yaratıcılığın ön planda olduğu moda, tekstil, tasarım, mimarlık, lüks, teknoloji ve inovasyon, yiyecek ve içecek, eğitim ve sağlık gibi sektörlerde Birleşik Krallık’ın en girişimci, en ilham verici ve en etkileyici projelerini ve alanlarında dünyaca ünlü isimlerini İstanbul The Seed’de bir araya getirecek. ‘GREAT Yaratıcılık Festivali, günümüz dünyasında en büyük rekabet avantajlarından biri olan yaratıcılığın her alanda oluşturduğu değeri, Birleşik Krallık’tan kişi ve kurumların yaratıcılıklarıyla farklı sektörlere yaptıkları katkıları ve sundukları çözümleri vurgulamayı amaçlıyor.
ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...
Ay-Yıldız ve Union Jack ilham verdi
20-22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek “GREAT Yaratıcılık Festivali”, moda, tekstil, tasarım, mimarlık, lüks, teknoloji ve inovasyon, yiyecek ve içecek, eğitim ve sağlık sektörlerinde katılımcılara fikir alışverişinde bulunabilecekleri ve yeni ilşkiler kurabilecekleri benzersiz bir fırsat sunacak. Düzenlenecek panel ve oturumlarda konuklar dünyaca ünlü konuşmacıları izleme, masterclass çalışmalarına katılma ve Founders Forum, London Design Festival ve British Fashion Council gibi kurumlar tarafından düzenlenen networking seanslarında yer alma fırsatı bulacaklar. kobipostasi.net haberine göre; festival alanındaki sergi, farklı sektörlerdeki yaratıcı ve ilham verici çalışmaları görme ve deneyimleme olanağı sunarken, ünlü İngiliz sanatçı Paul Cocksedge’in Birleşik Krallık ve Türkiye Cumhuriyeti bayraklarından ilham alarak yarattığı Festival’e özel enstalasyon çalışması da yine The Seed’de sergilenecek.
GREAT kampanyasının ve GREAT Yaratıcılık Festivali’nin bugüne kadar İngiliz hükümeti tarafından gerçekleştirilen en büyük ve kapsamlı çalışma olduğunu belirten Birleşik Krallık Başkonsolos Yardımcısı ve Ekonomi ve Refah Bölümü Başkanı Rafe Courage, şunları söyledi:“Birleşik Krallık Hükümeti tarafından büyük destek gören GREAT Yaratıcılık Festivali’ni ilk kez İstanbul’da düzenliyoruz. Festivalin ilk olarak Türkiye’de düzenlenmesi Birleşik Krallık’ın Türkiye ve Türk şirketleri ile işbirliği olanaklarına ne kadar önem verdiğini, ne kadar büyük bir potansiyel olarak değerlendirdiğinin de kanıtı. Yaratıcılık, her sektörde ürünlere, projelere katma değer sağlıyor, çözüm üretiyor ve fark yaratıyor. GREAT Yaratıcılık Festivali, dünyanın en yenilikçi ulusu olan Birleşik Krallık’ın Türk girişimciler için bu alanda sunduğu olanakları ve gerçekleştirilebilecek işbirliğinin ulaşabileceği noktaları göstermesi açısından da son derece önemli.”
BITCOIN İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ VE HABERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...
İş dünyasına katma değer oluşturan yaratıcılığa dair herşey bu Festival’de
Üç gün sürecek ‘GREAT Yaratıcılık Festivali’nde yenilikçilik ve yaratıcılığın şirketlere ve sektörlere sağladığı katma değere ve Birleşik Krallık’ın yaratıcı çözümlerine örnek oluşturan pek çok proje ve tasarım tanıtılacak. Ayrıca, düzenlenecek panellere ve masterclass çalışmalarına dünyaca ünlü bir çok konuk katılacak. Sektörel panellerde Birleşik Krallık’ın önde gelen markalarının CEO’ları sürdürülebilir inovasyon dünyasında iş yapmanın zorluklarını, yaratıcı düşünce ve liderlik ilişkisi gibi son dönemin gündemdeki konularını tartışacaklar.
Mary Katrantzou’dan modada yaratıcılık ve işbirliğine dair ipuçları
GREAT Yaratıcılık Festivali’ne katılmak üzere İstanbul’a gelecek konuklar arasında ünlü İngiliz modacı Mary Katrantzou da bulunuyor. “Yaratıcılık ve İşbirliği” başlıklı panele katılacak olan Katrantzou işbirliğinin yaratıcılık sürecine olan katkısına ilişkin görüş ve deneyimlerini paylaşacak. Festivalin önemli konularından biri olan moda sektöründe gerçekleştirilecek bir başka etkinlik ise “İngiliz Erkek Giyiminde 10 Trend” başlıklı panel olacak. Birleşik Krallık’ta doğan ve uluslararası bir kimlik kazanan 10 ikonik stilin sergileneceği etkinlikte GQ UK’den Dylan Jones’un yanı sıra Musem of London’dan Timothy London’un katılacakları bir panel de düzenlenecek.
“GREAT Yaratıcılık Festivali” Global Tasarım Zirvesi’ne de evsahipliği yapacak. Öncü tasarımcıların konuk olacağı, paralel olarak düzenlenecek ‘Akıllı kentler’, ‘5 Yeni Fikir’ başlıklı panellerde farklı sektörlerde tasarımın önemi ve dokunduğu her ürüne sunduğu katma değer tartışılacak. Ayrıca, tasarımda ünlü isimlerin liderlik edecekleri bir masterclass çalışması da gerçekleştirilecek.
Lüks sektöründe ise Birleşik Krallık’ın bu alanda birçok şirketi biraraya getiren Walpole girişiminin liderliğinde düzenlenecek “Lüks ekonomisi” “El yapımı” ve “Yarının Markaları” başlıklı panellerde sektörün geleceği tartışılacak.
PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...
Teknoloji’de yükselen yıldızlar
20 uluslararası konuşmacı ve MUBİ CEO’su Efe Çakarel’in yanı sıra 4 Türk konuşmacının daha katılacağı, yeni teknolojiler ile inovasyonun ele alınacağı Teknoloji Paneli’nde katılımcılar, Birleşik Krallık’tan ve Türkiye’den bu sektörün yükselen yıldızı olan firmaların sunumlarını izleme ve Türkiye’deki girişimcilerin önündeki engelleri tartışma fırsatı bulacaklar.
BBC Küresel CEO’su Tim Davie ve BBC Doğal Tarih Bölümü Kreatif Direktörü Mike Gunton, teknoloji ve yeteneği birleştiren BBC belgesellerinin başarı hikayesini katılımcılara aktarırken, Birleşik Krallık Bilim Müzesi’nde sürdürdüğü yaratıcı çalışmalarıyla yılın girişimcisi seçilen Mark Champkins’in katılımıyla gerçekleştirilecek masterclass çalışmasında fikirlerin iş fırsatlarına nasıl dönüştürülebileceği tartışılacak. Sanat ve bilim işbirliğinin müşterilere neler sunabileceği konusu ise Bilim Müzesi Direktörü Roger Highfield başkanlığındaki bir başka çalışmada ele alınacak. Sağlık alanında da DeMontfort Üniversitesi’nden Joan Taylor’un liderlik edeceği masterclass çalışmasında suni pankreas ve hastalıkların tedavisindeki rolü ele alınacak.
DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...
Eğitim iş dünyası işbirliğinde uygulanabilir örnekler
Festivalde ayrıca, Central St Martins Üniversitesi’nden Carole Collet liderliğinde gerçekleştirilecek bir çalışmada tekstilde inovasyon, tekstilin geleceği, suyu temizleyen enzimler, giyilebilir teknoloji gibi konulara odaklanan “Tekstil’in Geleceği” başlıklı bir panel de gerçekleştirilecek. De Montfort Universitesi öğrencilerinin katılacağı “Konsept’ten Yaratım’a” başlıklı etkinlikte ise öğrenciler lüks bir ayakkabının ortaya çıkma süreçlerini çizim, prototip üretimi ve son üretim olmak üzere izleyicilere sergileyecekleri bir çalışma gerçekleştirecekler. Yeme-İçme sektöründe de şefler ve gurme yazarları İngiliz ve Türk mutfaklarını karşılaştırarak değerlendirecekleri bir çalışma yapacaklar.
Interaktif sergi alanı
GREAT Yaratıcılık Festivali” süresince Festival alanında farklı sektörlerin yaratıcı ve inovatif çalışmaları da sergilenecek ve ziyaretçiler sergilenen bazı ürünleri ve projeleri deneyimleme olanağı da bulacak. Gravity filmindeki Görsel Efekleri ile BAFTA ödülü alan VFX stüdyosunun hazırladığı görseller, De Montfort Üniversitesi’nde görevli Prof. Martin Richardson tarafından geliştirilen Hologram teknolojisi, kör nokta sorununa çözüm getiren bisiklet ışıkları, renk değiştiren şırıngalar, yolcuları gökyüzünde atmosferin sınırına kadar götürüp getirecek kapsül gibi projeler de sergilenecek çalışmalar arasında yer alacak.
CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...
GREAT Yaratıcılık Festivali’nde katılımcılar masterclass çalışmaları ve panellerin yanı sıra Founders Forum, London Design Festival ve British Fashion Council gibi kurumlar tarafından düzenlenen networking seanslarına da katılabilecekler.
İstanbul’un ardından Great Yaratıcılık Festivali, 2014 yılında Hong-Kong ve 2015 yılında Şangay’da gerçekleştirilecek.