Güncelleme Tarihi:
“Narven’i Bolu’nun ve Türkiye’nin termal ile wellnessi birleştirecek ilk adımı olarak görüyoruz” diyen Yıldız, tesis için 20 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirtti. Yıldız, “Bu tesis, hisseli gayrimenkul sistemi dahilinde hayata geçti. Hisseli gayrimenkul ayağı turizm gibi algılanmıyor ama çok ciddi bir turizm sistemi. Tesisimizde yıllık 700 binin üzerinde gecelememiz var. Kendi başına Bolu’nun tüm yatak kapasitesinin üzerindeyiz” dedi.
Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Yıldız, Bolu’yu kalkındırma hedefiyle yatırıma başladıklarını belirtti. Yıldız, “Bizim amacımız insanların Abant’a, Gölcük’e Narven’e değil, Bolu’ya gelmeleri. Bölgedeki köylerden de tüketim yapmak çok önemli. Biz Bolu’ya bu ekosistemi kuruyoruz. Wellness ve termal turizmi ön plana çıkarak beş yıl içinde Bolu’yu turizm destinasyonu haline getirebiliriz” diye konuştu.
‘YATIRIMI ARTIRACAĞIZ’
Otelciliğin en önemli ayağının yatırım olduğunu ifade eden Yıldız, Bolu’daki yatırım ortamı hakkında bilgi verdi. Yıldız, şöyle konuştu: “Bolu’da yatırım eksikliği var. Otel maliyetinde ana yatırım inşaattır. İnşaatın metrekaresi Türkiye’de hemen hemen aynı. Yatırımcı geri dönüşe bakar, bunu da gelir ile doldurursunuz. Gelir de ortalama doluluk ve fiyat ile mümkün. Bolu’nun dezavantajı bu. Düzgün bir turizm yapılamadığı için otel fiyatları da geride. Narven olarak amacımız yatırımı yükseltmek.”
Wellness’ın Türkiye’de pahalı olduğunu da belirten Yıldız, “Ortalama gecelik fiyatlar Türkiye’de 450-500 Euro iken Bolu’da 200 Euro’ları bile bulamıyor” diye konuştu.
‘HEDEF KUZEY ÜLKELERİ’
Yıldız, Bolu’da ortalama geceleme sayısının 2.1 olduğu bilgisini verdi. Yıldız, “Konaklama süresini artırmamız gerekiyor. Bir hafta-10 günlük planlar yapılmalı. Yurtdışından turist alacağız. Ortadoğu pazarı Bolu’nun yurtdışında pay aldığı tek bölge. Ama biz wellness ile birlikte Kuzey ülkelerinden de pay almayı hedefliyoruz” dedi.