Manisa’dan 37 ülkeye ‘temiz’ ihracat

Güncelleme Tarihi:

Manisa’dan 37 ülkeye ‘temiz’ ihracat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2025 04:00

Bitkisel temizlik markası Glint, doğru stratejilerle kısa sürede hızlı büyüdü. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisinde aylık 5.5 milyon adet üretim hacmine erişen marka, 37 ülkeye ihracat yapıyor. Susuz temizlik prensibiyle su kaynaklarını tüketmeden hijyen sağlayan yerli girişim, ürünlerini ‘küresel sürdürülebilirlik çözümü’ olarak dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİLİK onun ruhunda var... 17 yaşından bu yana iş hayatının içinde olan 39 yaşındaki Huriye Yılmaz, üniversite eğitimini çalışırken sürdürmüş. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 35 yaşında Celal Bayar Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını tamamlamış. Sahadaki tecrübesini eğitimle de destekleyen Yılmaz, bugün bitkisel temizlik ürünleri üreten markasıyla küresel bir başarı hikâyesi yazma peşinde... Gelin; girişimin yola çıkışını, büyüme adımlarını ve hedeflerini kurucu ortağından dinleyelim...

Glint, Yılmaz’ın ilk adresi değil. Kurumsal kariyerine devam ettiği yıllarda, işverenin teklifiyle teknik olarak iflas etmiş bir fabrikaya ortak olan Yılmaz, farklı sektörlere de yönelerek şirketin borçlarını kapatıyor ve “Şimdi sıra yeni başarılarda” diyor. Yılmaz, o süreci ve çıktığı yeni yolculuğunu şöyle anlattı: “İşler belirli bir rutine oturmaya başlayınca, kendimi yeniden yeni bir şeylerin peşinde buldum. Çünkü ben ancak dönüşümün olduğu yerde var olabiliyorum. Bu sırada Glint markası, yani Tuna Bey ile tanıştım. Elinde inovatif bir temizlik ürünü vardı, fakat birçok aşamada eksikler söz konusuydu. Ben de “Ne üretirsem onu satarım” anlayışından uzaklaşıp, “Ne satabilirsem onu üretirim” felsefesiyle yola çıktım. Ürünü doğru kitleyle buluşturacak stratejiler geliştirerek pazarlama süreçlerine odaklandım. Bugün geldiğimiz noktada, markamız ülkenin önde gelen pazaryerlerinde ilk 5 büyük mağaza arasında yer alıyor.”

Haberin Devamı

3 VARDİYA ÇALIŞIYOR

“Girişimimize Haziran 2023’te başladığımızda oldukça mütevazı bir yapıya sahiptik. Tek bir üretim hattında, zaman zaman satış dahi gerçekleştiremeden ayı kapatıyorduk. Aylık üretim kapasitemiz 40 bin adet civarındaydı. Yalnızca 7 kişiyle, haftanın birkaç günü, tam zamanlı olmayan bir düzenle ilerliyorduk” diyen Yılmaz, doğru stratejilerle bu tablonun nasıl değiştiğini şöyle özetledi: “Aralık 2024 itibarıyla, yani sadece 1.5 yıl gibi kısa bir sürede 8 üretim hattına ulaştık. 252 kişilik bir ekip ile 3 vardiya çalışıyoruz. Aylık 5.5 milyon adet üretim hacmine eriştik. Türkiye’nin 3 büyük zincir marketi ile doğrudan çalışıyoruz. Tüm büyük pazaryerlerinde aktif olarak satış yapıyor, 37 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.”

Haberin Devamı

Tüketicilere ağırlıkla e-ticaret üzerinden ulaştıklarını, günde  60-70 bin adet kargo çıkışı yaptıklarını ifade eden Yılmaz, Türkiye’nin önde gelen pazaryeri olan Hepsiburada’nın Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı kapsamında verdikleri desteğin de büyüme yolculuğuna katkı sağladığını ekledi.

Manisa’dan 37 ülkeye ‘temiz’ ihracat

SUSUZ TEMİZLİK

Peki kısa sürede hızlı büyüme gösteren Glint’i rakiplerinden ayıran en önemli farklar neler? Yılmaz, çevresel sorumluluğu odağına alan bir anlayışla yola çıktıkların vurgu yaptı ve şu bilgileri paylaştı: “Ürünlerimiz susuz temizlik prensibiyle çalışıyor. Durulama gerektirmeyen formülümüz sayesinde su kaynaklarını tüketmeden hijyen sağlıyoruz.

Haberin Devamı

Ayrıca ürün içeriklerimizde zararlı kimyasallara yer vermediğimiz için kullanım sonrasında doğaya zarar verecek hiçbir atık oluşmuyor. Kullandığımız ambalajlar geri dönüştürülmüş malzemelerden üretiliyor ve tekrar geri dönüştürülebilir özellik taşıyor. Üretimden tüketime kadar olan süreçte atık ekosistemine zarar vermeyen bir yapı inşa ediyoruz.”

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yaptıklarını belirten Yılmaz, mevcut alanın yetersiz kalmaya başladığını ve yeni fabrika için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

‘CAM TAVAN SENDROMUNDAN KURTULUN’

AYNI zamanda Manisa TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı görevinde de bulunan Yılmaz, kadın girişimcilerin önündeki en büyük engellerin ‘cam tavan sendromu’ olduğunu söyledi. Yılmaz, “Toplumun öğretileri, geçmiş deneyimler ya da bastırılan potansiyel nedeniyle kadınlar, var olmayan engelleri gerçekmiş gibi kabul edip, potansiyellerinin çok altında hareket etmeye başlıyorlar. O görünmez tavanları sorgulayın” dedi.

Haberin Devamı

Manisa’dan 37 ülkeye ‘temiz’ ihracat

ÇEVRE AKADEMİSİ KURMAYI PLANLIYOR

GİRİŞİMCİLİĞİ bir bağımlılık olarak tanımlayan, “Her yeni başarı bir sonrakinin kapısını aralıyor” diyen Yılmaz, “Bundan sonraki hedefleriniz neler?” sorusuna şu yanıtı verdi:  “En büyük amacımız, ürünümüzü sadece ticari bir başarı olarak değil, küresel bir sürdürülebilirlik çözümü olarak dünyaya tanıtmak. Kısa vadede, üretim alanımızı büyütmek ve yeni kategorilerde ürün çeşitliliğini artırmak önceliğimiz. Orta vadede, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarındaki dağıtım ağımızı güçlendirmek istiyoruz. Uzun vadede ise ürünümüzü küresel çapta sürdürülebilir temizlik çözümleri arasında bir referans markaya dönüştürmek ve markamız adına bir çevre akademisi kurarak bilgi ve farkındalığı yaymak en büyük hedefimiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!