Konya’dan 39 ülkeye ‘ev bakım’ ihracatı

Güncelleme Tarihi:

Konya’dan 39 ülkeye ‘ev bakım’ ihracatı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2025 04:00

Unilever’in 350 milyon Euro yatırımla 2017 yılında faaliyete başladığı Konya’daki fabrikasında düzenlenen toplantıda yaptıkları çalışmaları anlatan Unilever Türkiye Ülke Başkanı Ali Fuat Orhonoğlu, fabrikanın açılışından bugüne üretimi yüzde 30 arttırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Konya fabrikasının Unilever’in dünyadaki ev bakım fabrikaları arasında ikinci olduğunu belirten Orhonoğlu, geçen yıl 530 bin ton üretim tonajı olan fabrikalarında 39 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Son beş yılda toplamda 690 milyon Euro ihracat rakamına ulaştıklarını, 2024’te de ise toplamda 143 milyon Euro ihracat yaptıklarını ve bunun 32 milyon Euro’sunun Konya’daki fabrikalarından yapıldığını belirten Orhonoğlu, “Unilever’in Konya fabrikasından çıkan ürünler, güzellik ve sağlık ürünlerinde Libya’dan Orta Asya ülkelerine, ev bakım ürünlerinde ise Şili’den Avustralya’ya kadar dünyanın dört bir yanına ulaştırılıyor” dedi. Orhonoğlu, “Bu yıl, 9.5 milyon Euro değerindeki yeni hat yatırımımızla ihracat üssü olma hedefimizi güçlendirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

ENERJİNİN YÜZDE 30’U GES’TEN

Orhonoğlu, Konya fabrikasının birçok alanda örnek olduğunu belirterek, “Konya tesisimizde enerji verimliliği için bir yapay zeka projesi uyguladık. Unilever ve MEXT işbirliğiyle hayata geçirilen Dijital Kule projesi, toz deterjan üretiminde yapay zeka teknolojisi kullanarak üretim verimliliğini artırmayı ve bunu yaparken de sürdürülebilirliği amaçladı. Bu yenilikçi çözüm sayesinde yıllık doğalgaz tüketiminde yüzde 6’lık bir azalma sağlanıyor ve 760 ton karbondioksit önlenecek” dedi. Konya fabrikasının çatısında ve sahalarında 2024’te 4.5 milyon Euro’luk yatırımla bir güneş enerjisi santrali (GES) kurulduğunu da söyleyen  Orhonoğlu, “Fabrikanın toplam enerji ihtiyacının yüzde 30’u bu sitede üretilen enerji ile karşılanıyor” dedi.

‘ENFLASYON DÜŞÜNCE STOKLAR AZALIYOR’

Tüketici taleplerindeki değişime de değinen Orhonoğlu, “İnsanlar verdikleri ücretin karşılığını almak istiyor. Almadığına inanırsa daha ucuzuna gidiyor. Mümkün olduğunca farklı versiyonlar sunmaya çalışıyoruz. Çünkü enflasyona karşı farklı refleksler gelişiyor. Yüksek enflasyonda stoklama artıyor ve büyük boylar alınıyor. Şu anda enflasyon düşüş eğiliminde ve evlerde stoklar azaldı. Tüketiciler ürünleri bittikçe alıyorlar” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!