Güncelleme Tarihi:
Bu konuda pazara dahil olan markalardan birisi de Opet içerisinden doğan Ovolt. Markanın başında Opet’te yıllarca filolara benzin, dizel ve LPG satan Hakan Koca var.
GİRİŞİM FONU KURULDU
Geçtiğimiz hafta markanın daveti üzerine İstanbul’da bir araya geldiğimiz Koca’ya göre, Ovolt izlediği stratejiyle “şarj istasyonlarının yeni Opet’i” olmaya aday. Üstelik yola yatırım sermayesi girişim fonu oluşturarak çıkmışlar. Koca, “İlk olarak teknik altyapısı ve teknolojisi iyi olan Sharz.Net’le ortak olduk. Girişim sermayesi yatırım fonu kurarak çoğunluk hissesini aldık ve böylece Ovolt-Sharz.Net hikayemiz başlamış oldu” diyerek sözlerine başladı.
3 MİLYON EURO YATIRIM
Bugün 500’e yakın şarj soketleri bulunduğunu söyleyen Koca, 2025 sonuna kadar 2 bin soket sayısına ulaşmak istediklerini söyledi. Koca, şöyle devam etti: “İlk etapta 3 milyon Euro’ya yakın bir yatırım gerçekleştirdik. Ancak bizim bu noktada bariz farklılıklarımız var. Gelecekte potansiyelin filolar yani şirket araçlarında olacağını düşünüyoruz. Lokasyon olarak büyümek değil kendi işleteceğimiz özel hub’lar oluşturup bu alanda büyümek istiyoruz. Bunu şöyle düşünün; 24 saat boyunca açık, insanların araçlarını şarj ederken yiyecek içecek alıp bilgisayarından toplantılara girebileceği alanlar oluşturacağız. Bir çeşit yaşam alanı olacak bu noktalarda AC ve DC soketler de olacak.”
‘BAZI ŞİRKETLER YOLA DEVAM EDEMEYECEK’
Şarj istasyonu alan şirketlerin bir kısmının altyapıdaki zorluklar ve yüksek maliyetler nedeniyle bu işi sürdüremeyeceğini belirten Ovolt & Sharz.net şirketlerinin Genel Müdürü Hakan Koca,” Oluşturacağımız hub’ları herkese açacağız, diğer operatörlere kiraya da vereceğiz. Bu arada şirketlerimizin sahibi bir fon olduğu için dileyen şirketler bu fona yatırımcı olarak dahil olabilecekler. Rekabette birleşmenin büyük avantajlar sağlayacağına inanıyoruz. Bu yüzden şirketlere çağrıda bulunuyoruz. Hedefimiz ise kısa süre içerisinde Türkiye’de soket sayısında ilk 3’e girebilmek” ifadelerini kullandı.